موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان
تضمین تعهد و پشتیبانی مستمر


مقالات علمی ترویجی در بسیاری از حوزه های تخصصی دارای تقاضای بالایی هستند و این تقاضا از رشد روزافزون انتشارات علمی گوناگون نشات می گیرد. بنابراین محققان و دانشجویان می توانند با چاپ مقالات علمی ترویجی در مجلات معتبر علمی برای خود ارزش علمی بالایی کسب کنند. با وجود تقاضای فراوان برای این گونه از مقالات، گرفتن پذیرش برای آن ها آسان نیست و مجلات معتبر علمی دارای استانداردهای خاصی برای قبول چاپ چنین مقالاتی هستند. برای اینکه شانس پذیرش مقاله خود را در مجلات معتبر علمی افزایش دهیم بایستی روند خاصی را پیش بگیریم و از اصول نوشتن مقاله علمی ترویجی آگاه باشیم. این اصول دارای مراحلی است که در ادامه به آن ها می پردازیم.

در هنگام نوشتن یک مقاله علمی ترویجی با کیفیت، بایستی با در نظر گرفتن اصول نوشتن مقاله علمی ترویجی ، اطلاعات را از مقالات مختلف گردآوری کنیم.

1- اصول نوشتن مقاله علمی ترویجی

اصول نوشتن مقاله علمی ترویجی دارای ۱۰ قانون کلی است که نویسندگان مقالات می توانند با رعایت آن ها و پیگیری روند پیش رو، شانس گرفتن پذیرش برای مقاله خود را افزایش دهند.

قانون اول- موضوع و مخاطب خود را انتخاب کنید.

انتخاب موضوع مقاله مرحله بسیار مهمی است؛ با این حال در صورتی که شما چندین سال برای انتخاب موضوع مقاله خود زمان صرف کنید، ممکن است افراد دیگری موضوع مد نظر شما را به ثبت برسانند. ویژگی های اصلی یک موضوع خوب به ترتیب زیر است:

  • مورد علاقه خودتان باشد.
  • موضوع مهمی در زمینه تخصصی شما باشد تا مخاطبان را به خود جذب کند.
  • موضوع مشخص و تعریف شده ای باشد.

قانون دوم- در رابطه با ادبیات موضوع انتخابی خود تحقیق کنید.

پنج توصیه در این رابطه به ترتیب زیر هستند:

  • سر رشته تحقیقات را در دست داشته باشید و آن را دنبال کنید و به دنبال مقالات مورد نیاز خود بروید.
  • لیستی از مقالاتی که امکان دانلود پی دی اف آن ها را در حال حاضر ندارید تهیه کنید تا در فرصت های بعدی آن ها را جست و جو کنید.
  • از یک سیستم برنامه ریزی کاغذی استفاده کنید.
  • لیستی از علت عدم مرتبط بودن مقالات نامربوط به موضوع مورد تحقیق خود را تهیه کنید.
  • تنها به مطالعات در زمینه مورد علاقه خود بسنده نکنید و مقالات پیشین را نیز مطالعه کنید.

قانون سوم- در هنگام مطالعه مقالات مختلف، یادداشت برداری کنید.

به علت اینکه اصول نوشتن مقاله علمی ترویجی بر پایه تحقیقات پیشین و گردآوری داده های آن ها است، شما بایستی لیستی از نتایج و چکیده مقالات مروری خود داشته باشید تا در هنگام نگارش مقاله از آن بهره ببرید.


قانون چهارم- نوع مقاله علمی ترویجی را که قصد نگارش آن را دارید، انتخاب کنید.

بعد از مطالعه مقالات مد نظر و منابع قابل استناد و گردآوری اطلاعات از مقالات مذکور، بایستی در رابطه با نوع مقاله علمی ترویجی خود تصمیم بگیرید (تحلیلی، ترجمه ای و یا مروری).


قانون پنجم- روی موضوع مورد نظر خود تمرکز کنید.

بدون توجه به نوع مقاله، شما بایستی در هر صورت روی موضوع مد نظر خود تمرکز کنید و از آن دور نشوید. با توجه به این که در مقالات علمی ترویجی شما نیاز دارید برای گردآوری اطلاعات از مقالات مختلفی بهره مند شوید، این موضوع کمی مشکل خواهد بود که بایستی توجه و زمان زیادی صرف آن شود.

در هنگام نگارش یک مقاله علمی ترویجی بایستی روی موضوع مد نظر خود تمرکز کنید و از آن دور نشوید.


قانون ششم- منطقی و ثابت قدم باشید.

یک مقاله علمی ترویجی خوب مقاله ای است که تنها گردآوری و یا خلاصه سازی مقالات پیشین نباشد و یک روند منطقی در رابطه با نتایج آن ها و روند پیشرفت تحقیقات تهیه کند، نکات لازم برای مطالعات آینده را مشخص سازد و در اختیار مخاطبان قرار دهد. پس از مطالعه مقالات منبع نویسنده مقاله بایستی ایده شفافی در رابطه با موراد زیر داشته باشد:

  • موفقیت ها و دستاوردهای اصلی توسط محققین پیشین در زمینه مورد مطالعه.
  • مهم ترین نکات اختلاف و تعارض بین محققین.
  • سوال اصلی تحقیقات.

قانون هفتم- یک ساختار منطقی پیدا کنید.

اصول نوشتن مقاله علمی ترویجی دارای یک ساختار استاندارد به شکل زیر است که بایستی توسط نویسندگان رعایت شود:

  • عنوان.
  • مقدمه.
  • روش تحقیق.
  • نتایج.
  • بحث و نتیجه گیری.
  • منابع.

قانون هشتم- از بازخوردها بهره مند شوید.

در حین مطالعه مقالات پیشین، انتقادات وارد شده بر کار محققان و روش تحقیق آن ها را گرد آوری کنید و سعی کنید در یک روند مشخص و منطقی، به کار سایر محققان در راستای رفع انتقاد وارد شده به طور کامل اشاره کنید و خواننده را در جریان روند تحقیقات قرار دهید.


قانون نهم- موضوع تحقیقی مرتبط خود را انتخاب کنید ولی واقع نگر باشید.

ممکن است مقالات مورد مطالعه شما دارای موضوعات و نتایج مختلف و برخی اوقات متضادی باشند ولی شما بایستی به طور منطقی، با مطالعه تمامی تحقیقات انجام گرفته شده، موضوع مورد نظر را از بین موضوعات مختلف انتخاب کنید.


قانون دهم- به روز باشید ولی مطالعات گذشته را نادیده نگیرید.

امروزه مقالات علمی ترویجی بایستی علاوه بر در نظر گرفتن مطالعات پیشین و روند تحقیقات در یک زمینه به خصوص، از آخرین و جدیدترین تحقیقات انجام گرفته شده در زمینه تخصصی خود و نتایج آن ها به طور کامل آگاهی داشته باشند.


شماره ثابت
028524117-8
02144268545

: تلگرام - واتساپ - اسکایپ - ایمو - بله و پیام

091023401

Email : info@1daneshgah.com
https://www.1daneshgah.com



کلید واژه ها و برچسب ها: مشاوره و انجام و نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال دکتری+مشاوره و انجام و نگارش رساله دکتری+مشاوره و انجام پروژه های دانشگاهی+مشاوره و نگارش مقاله کنفرانسی+مشاوره و نگارش مقاله پژوهشی+مشاوره و+نگارش مقاله ترویجی+مشاوره و نگارش مقاله مروری+فرمت بندی مقاله+سابمیت مقاله+نگارش پایان نامه حقوق+نگارش رساله دکتری حقوق+نگارش رساله دکتری مدیریت+نگارش پایان نامه آموزش زبان انگلیسی+نگارش رساله دکتری آموزش زبان انگلیسی+نگارش پایان نامه ارشد مدیریت مالی +نگارش پروپوزال دکتری حسابداری+نگارش رساله دکتری حسابداری

آزمون آیلتس را بهتر بشناسیم

رایج‌ترین قالب مقاله علمی پژوهشی

اصول نوشتن مقاله علمی ترویجی

مقاله علمی ترویجی چیست و شامل چه پارامترهایی می‌شود؟

اصول نوشتن مقاله علمی پژوهشی

مقاله علمی پژوهشی چیست و شامل چه پارامترهایی می‌شود؟

دانشنامه

مقاله ,علمی ,نگارش ,مقالات ,ترویجی ,موضوع ,علمی ترویجی ,مقاله علمی ,نوشتن مقاله ,اصول نوشتن ,نگارش رساله ,اصول نوشتن مقاله ,نگارش رساله دکتری ,حقوق نگارش رساله ,زبان انگلیسی نگارش
مشخصات
آخرین جستجو ها